Rijeka ima novog trenera: Poznat nasljednik Sergeja Jakirovića
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Debitovat će protiv Dinama

Rijeka ima novog trenera: Poznat nasljednik Sergeja Jakirovića

S. Mlaćo

Pravi haos u HNK Rijeka napravio je sada već bivši trener Sergej Jakirović.

Jakirović je odlučio napustiti Rijeku i prihvatiti ponudu Dinama, te tako napraviti transfer kojem se niko nije nadao.

Jakirović je pogazio svoje ranije riječi, dobio brojne kritike, ali postoje oni koji ga podržavaju, te ističu da se Dinamo ne može odbiti.

Pred meč sa Lilleom u play off-u za Konferencijsku ligu Jakirović je digao sidro, te je Rijeka našla se u nezavidnoj situaciji.

Ipak, čini se da je pitanje novog trenera riješeno.

Oglasi

Usmeno je već dogovoreno da će na klupu Riječana Željko Sopić.

Preostalo je još da se saradnja ozvaniči, a to će se vjerovatno desiti krajem ove sedmice.

Sopić stiže iz HNK Gorica, a iz Rijeke su kazali da je sve urađeno u dogovoru, a ne kako je to njima uradio Jakirović.

Sopić je vodio i Rudeš, ali i bio u stručnom štabu Dinama. Ima i inostrano iskustvo, a obzirom da je radio i u Azerbejdžanu.

Podsjetimo, Jakirović se od Rijeke oprostio na društvenim mrežama i iznio 'svoju stranu priče'.

Oglasi

"Kao što svi znate jučer sam prihvatio ponudu GNK Dinamo za preuzimanje trenerske pozicije. Već sam naglasio kako je takav razvoj događaja bio brz i pomalo neočekivan. Ovim putem želim se oglasiti o nekim sebi bitnim stvarima", počeo je Jakirović i nastavio.

"Prije svega se želim zahvaliti HNK Rijeka na ukazanoj prilici da vodim klub s Rujevice i da zajedno sa mojim stručnim štabom i igračima Rijeku vratimo na put pobjeda. Smatram da smo u tome uspjeli i izuzetno sam na to ponosan. Također, želim se zahvaliti svim navijačima Rijeke koji su od prvog dana bili fantastična podrška svima nama u klubu".

"Život piše svoje priče. Donosi nam prilike i izazove, uspone i padove. Tako je i mom životu od prvog dana kada sam zaigrao nogomet pa do danas kada sam trener. Kao sportaš nikada nisam bježao od izazova i želje za napretkom. Nikada to nisam skrivao. Ista želja me dovela iz Mostara u Rijeku".

"Moji motivi su uvijek bili primarno sportske prirode. U tome leži veliki dio razloga zašto sam prihvatio poziv Dinama. Rastanci su uvijek teški i donose emocije. Unatoč tomu, važno mi je naglasiti da niti u jednom trenutku nisam bio neprofesionalan prema Rijeci. Svoju odluku sam obznanio predsjedniku Miškoviću i tek onda dao potvrdan odgovor Upravi Dinama".

"Rijeka i Riječani će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Iako sam svjestan da će nekim navijačima ostati gorak ukus, nadam se da će s obzirom na gore navedeno pronaći načina da razumiju moju odluku. Danas kreće nova stranica u mom životu. Svaki dan ćemo predano raditi na ciljevima Dinama i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Za sve ostalo, pričat ćemo na teren".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jakirović je u Rijeku stigao krajem novembra prošle godine nakon što je napustio Zrinjski u kojem je proveo dvije godine. Vodio je još Sesvete, Goricu i Maribor.

Zanimljivo da će Jakirović i Sopić debitovati u međusobnom duelu u nedjelju u Zagrebu.

Top Komentari

Convict
Izdaja-Sergej,prodana dusa-Jakirovic potpis-Mamic.
1 0
pero98
Dobro dosao Zeljko. DAJTE LILLE DA SE IGRAMO
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi