Bh. klub se odlučio našaliti sa svojim fanovima: Za rođendan stadion koji je ranije bio san!
FOTO: HNK Višići

Imaju jasan plan, ali danas je 1. april - dan šale

Bh. klub se odlučio našaliti sa svojim fanovima: Za rođendan stadion koji je ranije bio san!

S. Mlaćo
U HNK Višići uradili su mnogo posla u proteklom periodu.

Klub je sve organizovaniji, a trenutno je ovaj klub na petom mjestu Druge lige Jug.

Za liderom Slogom zaostaje dva boda i biće zanimljivo do samog kraja. Višići žele plasman u viši rang, odnosno doigravanje za Prvu ligu FBiH, što bi bio veliki uspjeh.

U planu imaju i izgradnju novog stadiona, što su i predstavili javnosti. Naravno, njihovi facebook pratioci brzo su shvatili da se radi o šali za 1. april. Višićani su tako umjesto da u pravom smislu krenu u razvoj infrastrukture, zapravili pokušali da ispadnu smiješni.

Navode da je potpisan ugovor sa firmom iz Kine, te da se radi o kapitalnom projektu. Novi stadion će prema planu imati 1.500 natkrivenih sjedećih mjesta.

[NOVI STADION] HNK Višići i kineska kompanija China State Construction Engineering Corporation Ltd. potpisali su...

Posted by HNK Višići on Saturday, April 1, 2023
Oglasi

“HNK Višići i kineska kompanija China State Construction Engineering Corporation Ltd. potpisali su višegodišnji ugovor o suradnji, a temeljni i kapitalni projekt te suradnje biti će stadion CSCEC Arena!

Priprema projekta i dokumentacije već je o odmakloj fazi, a s radovima bi se trebalo krenuti u ljetnim mjesecima ove godine.

Novi stadion nositi će oznaku UEFA 2. kategorije, imati će 1.500 natkrivenih sjedećih mjesta, svečanu ložu, novinarske kabine, a nove prostorije će sadržavati 4 moderne svlačionice, salon i salu za sastanke, prostorije za službene osobe, teretanu, kafić…

Cijeli projekt ukupno će koštati oko 4,5 milijuna eura u sklopu čega je i izgradnja pomoćnog terena, parka i igrališta za djecu te pristupnih puteva i parkirališta.

Investitor i izvođač radova CSCEC dobiti će pravo na korištenje imena stadiona na idućih 25 godina, a završetak i svečano otvaranje najavljeno je za travanj 2025. godine, na 60. godišnjicu kluba“, istakli su iz HNK Višići.

Višići su u prošlom kolu doživjeli neugodan i neočekivan poraz od HNK Stolac rezultatom 3:1 na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Ovog vikenda snage će odmjeriti sa HNK Neum, a meč se igra sutra.

Neum je trenutno na šestom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi