Golman Nevistić spasio Dinamu tri boda protiv Varaždina
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Samo jedan pogodak na Maksimiru

Golman Nevistić spasio Dinamu tri boda protiv Varaždina

Samir Mlaćo

Osijek je danas u 22. kolu SuperSport HNL savladao Goricu 3:0, a zatim su snage na Maksimiru odmjerili Dinamo i Varaždin.

Dinamo je u ovaj meč ušao pun samopouzdanja nakon pobjede prije par dana protiv španskog Betisa i to na gostovanju, te su Modri željeli da pobjedom ostanu u borbi za prvaka.

Uspio je Dinamo osvojiti tri boda, bilo je 1:0, no navijači su morali da budu zabrinuti do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Dinamo je od starta držao loptu, a prvi put pokušao zaprijetiti u 11. minuti, no Petković je izblokiran. Gosti su se orijentisali na odbranu, te iz kontri pokušavali da zaprijete.

Pritiskao je Dinamo, a u 17. minuti penal za domaće. Postonjski je igrao rukom, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Bruno Petković rutinski pogodio.

U 32. minuti Kaneko do Vidovića, no oklijevao je član Dinama i ostalo je 1:0. Četiri minute kasnije šansa za goste. Vidović je izgubio loptu, Varaždin je krenuo u kontru, Boršić šutirao, a lopta je nekoga dodirnula i otišla malo preko gola. Nakon kornera zaprijetio je i Belcar, no ostalo je 1:0. Bio je to konačan rezultat prvog dijela pred nešto više od 7.000 navijača na Maksimiru.

Oglasi

U nastavku bez puno uzbuđenja, Dinamo je diktirao tempo, ali nije mogao do drugog gola. Nije Varaždin bio opasan, ali je jasno da su navijači Dinama uvijek morali strahovati od eventualnog izjednačenja, te novog gubitka bodova.

U 71. minuta prilika za Dinamo, Sučić šutira, ali ide to visoko preko gola. Nakon toga pokušava i Ristovski, Zelenika sjajno brani.

Poslije toga i Petković u šansi u 79. minuti, no uspjeli su se spasiti gosti. Zatim se gledao VAR zbog prethodne situacije kada su gosti tražili penal, te zatim i dobili. Dabrov je šutirao, ali golman Nevistić sjajno brani. Nakon toga još jedna velika šansa za goste, Nevistić opet brani i na kraju je postao junak svog tima. Ostalo je 1:0 i Dinamo je slavio tri vrijedna boda.

Treba istaći da su igrači Dinama imali zaista gromoglasnu podršku navijača svih 90 minuta, posebno u momentima kada je i Varaždin pokušavao da 'zakuha' meč, a sami navijači su bili svjesni koliko je bitna današnja utakmica, odnosno da ekipa ne smije ni pomisliti na novi kiks.

Rijeka sada ima 50 bodova i lider je na tabeli, Hajduk je na 48, a Dinamo sada ima 44, ali i utakmicu manje. Ukoliko slave, Modri će se dodatno približiti i jasno je da je sve otvoreno u borbi za prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 23. kolo

GNK Dinamo - NK Varaždin 1:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
JAKIRE IZDRŽI 25.2.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi