HNS izrekao žestoku kaznu zbog rasističkog vrijeđanja Soudanija

Bradašiću tri mjeseca i 15.000 kuna

HNS izrekao žestoku kaznu zbog rasističkog vrijeđanja Soudanija

Samir Mlaćo

U 29. kolu Prve lige HNL snage su odmjerili Cibalija i Dinamo, a taj meč je izmeđo ostalog obilježilo rasističko vrijeđanje kondicionog trenera Cibalije Hrvoje Bradašića upučeno napadaču Dinama Soudaniju.

Sve je to zabilježio delegat susreta, a jučer je izrečena i kazna za Bradašića u iznosu od 15.000 kuna i zabranja obavljanja funkcija u periodu od tri mjeseca, što je najteža moguća kazna u 1.HNL.

"Kondicijski trener HNK Cibalia Hrvoje Bradašić zbog vrijeđanja igrača Soudanija po završetku utakmice Cibalia-Dinamo, čime je počinio prekršaj iz članka 88. DP HNS-a, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od 3 (tri) mjeseca. Kazna obuhvaća i zabranu pristupa klupi za pričuvne igrače, zabranu pristupa u svlačionice i službene prostorije kluba kao i prisustvovanje utakmicama u bilo kojoj funkciji u bilo kojem stupnju natjecanja HNS-a", stoji u odluci disciplinskog sudca HNL-a Alana Klakočera.

"Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom - Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice", kazao je Soudani nakon meča u Vinkovcima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi