Rebić: Dan nakon utakmice nisam mogao hodati i morao sam hitno za Beograd

Problemi s povredom za Hrvata

Rebić: Dan nakon utakmice nisam mogao hodati i morao sam hitno za Beograd

E. Čaušević

Ante Rebić ovog ljeta bio je pravo otkriće u svijetu fudbala jer je u dresu Hrvatske pružao sjajne partije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Rebić je bio jedan od najboljih u ekipi Hrvatske koja je napravila historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje. Nakon Mundijala mnogi su vjerovali da će ovaj ofanzivac napustiti Eintracht Frankfurt i karijeru nastaviti u nekom od evropskih velikana, ali se na kraju to nije desilo jer je Rebić odlučio ostati u njemačkom klubu.

Hrvatski reprezentativac imao je na stolu nekoliko zanimljivih ponuda i na kraju su svi bili iznenađeni njegovom odlukom da ostane u Frankfurtu. Ipak, u razgovoru za Goal.com ovaj fudbaler je otkrio da je imao dosta problema sa povredom zgloba i pubične kosti. Rebić se tek sada lagano vraća u formu i još jednom je poručio da je sretan što nije mijenjao klub ovog ljeta.

"Najbitnije mi je da sam se vratio na teren i da sada mogu normalno trenirati. Zadnje dvije utakmice sam ulazio s klupe i to je bilo po dogovoru s trenerom, a eto sada sam zaigrao konačno protiv Hannovera od prve minute. Što se tiče povrede imao sam istih problema kao i Lovren. Patio sam od upale pubične kosti, ali sada je puno bolje iako još malo osjećam te probleme. U zadnjih desetak minuta protiv Hannovera sam osjetio bolove i naprezanje u zoni pubične kosti i tražio sam izmjenu", počeo je Rebić u razgovoru za Goal.com, te se osvrnuo na period nakon Mundijala:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imali smo svi nakon Svjetskog prvenstva po tri sedmice odmora, ali eto prvih sedam dana smo slavili širom Hrvatske tako da se i nisam baš odmorio. Kada sam se vratio u Frankfurt počeo sam odmah trenirati i sam sam bio iznenađen jer nisam znao da ću tako rano biti u konkurenciji za utakmice. U meču Superkupa s Bayernom sam igrao pola sata, a naredni dan nisam mogao da se pomaknem. Sedam dana sam bio u Beogradu kod specijaliste za te probleme i tu sam se oporavio. Nadam se da će u nastavku biti još bolje i da su ovi problemi iza mene".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi