Hoće je u svom prvenstvu: Barca dobila neobičnu ponudu

Nismo dugo čekali

Hoće je u svom prvenstvu: Barca dobila neobičnu ponudu

Edmir Škorić

Šta će se dogoditi ako Katalonija proglasi nezavisnost? La Liga bez El Clasica, bez Barcelone i Lea Messija? 

Scenarija je dosta, pa ako dođe do razdvajanja Španije i njene sjevernoistočne pokrajine, došlo bi uveliko do raspada španskog nogometa. Dobili bismo dvije reprezentacije, a Real Madrid i Atletico u ligi ne bi za rivala imali Barcelonu.

Pa gdje bi onda Barcelona igrala? Neki spominju Englesku i Francusku, što u ovom trenutku zvuči nestvarno i apsurdno, ali bilo bi zanimljivo vidjeti duele Barce protiv Uniteda, Cityja, Liverpoola, PSG-a ili Monaca... 

Negdje se spominje i mogućnost formiranja katalonskog prvenstva, gdje bi Barca bila bez konkurencije, a stigla je i zanimljiva ponuda Blaugrani iz Rusije.

Naime, vodstvo tamošnje Druge lige spremno je Barcelonu primiti u svoje prvenstvo. Čak Rusi nude Barci 15 poena prednosti ako prihvati da dođe u Rusiju, zatim bi imala pravo na prvog strijelca lige, a pre utakmice bi im sudio Denis Aytekin (koji je sudio onu ludu utakmicu Barce i PSG-a). , također bi bio neograničen broj stranaca u ekipi, besplatan ulaz navijačima i šta sve ne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonija je i dalje u sastavu Španije, ali Barcelonu ne možemo zamisliti nigdje drugo do u La Ligi, bez obzira šta će se kasnije sve dešavati. A 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi