Legendarni napadač rekao zbogom promocijom u Bundesligu

Oprostio se golom

Legendarni napadač rekao zbogom promocijom u Bundesligu

A. Čaušević

Marija Gomeza više nećemo gledati u ulozi fudbalera nakon što je ovaj iskusni napadač danas potvrdio odlazak u penziju.

Gomez koji će ubrzo proslaviti 35. rođendan se od fudbala oprostio u dresu Stuttgarta s kojim je izborio promociju u Bundesligu, ali sljedeće sezone neće igrati u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Svojevremeno sjajni golgeter je u posljednjoj utakmici u karijeri postigao i gol. Zatresao je mrežu Darmstadta koji je na kraju slavio s 1:3.

"Od početka sezone sam bio siguran da se vraćamo u Bundesligu i još tada sam odlučio da mi to bude posljednja sezona u Njemačkoj ali i kao fudbaleru u Stuttgartu", kazao je Gomez.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Bivši reprezentativac Njemačke je bio član Švaba koji su bili prvaci 2007. godine, sa Bayernom je osvojio još dvije Salatare, ali i Ligu prvaka 2013. godine. Igrao je još sa Bešiktaš i Fiorentinu.

Dugo godina je nosio i dres Elfa, ukupno je odigrao 78 mečeva uz 31 postignut gol te osvojeno evropsko srebro i svjetsku bronzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi