Hoće li Messi u PSG? Laporta: Pitajte ga, ali sigurno je da postoji mogućnost

Argentinac bira novi klub

Hoće li Messi u PSG? Laporta: Pitajte ga, ali sigurno je da postoji mogućnost

Edmir Škorić

Prvi čovjek Barcelone Joan Laporta održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o odlasku Lionela Messija.

Messi je od 1. jula slobodan igrač, a Barcelona zbog financijskih problema nije mogla da ga registruje. Inzistirala je na pomoći od strane La Lige, ali na kraju je ostalo samo da saopšti javnosti kako Messi mora da potraži drugi klub.

"Financijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naša trenutna bilanca za plate ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i financijski fair play. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barca je najvažnija", kazao je Laporta, pa je nastavio:

"S Messijem smo dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne možemo registrovati. Financijski fair play je najveći problem. Nažalost, naslijedili smo financijsku situaciju u kojoj je stanje s platama jednostavno neodrživo."

Potvrdio je odluku da Messi više neće igrati za Barcelonu i priznao da je uzalud nadati se u neki preorket.

Na pitanje novinara da li će Messi preći u PSG i da li je istina da postoji dogovor igrača sa Parižanima, odgovorio je:

"Hoće li Messi u PSG i da li bih ga volio tamo vidjeti? Volio bih ga vidjeti u Barceloni... Pitajte ga, ne znam za PSG, ali sigurno da je jedna od opcija i da postoji mogućnost za to", priznao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od početka svi PSG vide kao jednog od glavnih favorita za dovođenje Messija uz Manchester City.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Novalić: pa nije baš da je Barcelona ostala bez Mesija, samo ga ne može registrovati
7 0
AcMilan_rosoneriBosna
Pa što nema Milan ko opcija hahaha
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti