"Ti si kriv što je Messi otišao": Navijači jutros vrijeđali zvijezdu Barcelone

Griezmann žrtva

"Ti si kriv što je Messi otišao": Navijači jutros vrijeđali zvijezdu Barcelone

E. Škorić

Odlazak Lionela Messija izazvao je opšti haos u Barceloni.

Navijači nikako da prihvate da Messi odlazi nakon svega, ali klub je dan ranije saopštio da je Argentinac spreman za nove izazove i da više neće nositi katalonski dres.

Ostatak ekipe jutros je ustaljeno stigao na trening. Među onima koje su navijači "dočekali" bio je Antoine Griezmann, kojeg smatraju jednim od krivaca što je Messi morao da ode.

"Ti si kriv za Messijev odlazak, trebao bi ti da ideš", vikali su navijači Barcelone ispred trening centra po dolasku francuskog napadača.

I neki drugi igrači su bili na meti navijača, koji smatraju da će Messijev odlazak biti nedoknadiv.

Inače, Griezmann je ranije trebao da ide u Atletico, bio je plan Barcelone da se oslobodi budžet prodajom Francuza, ali na kraju se to nije desilo.

Oglasi

Sad je najmanje važno ko je kriv, budući da Barca ostaje bez igrača koji joj je donio 34 trofeja u manje od dvije protekle decenije.

Navijači okupirali Camp Nou, neki su jecajući molili Messija da ostane

Teško je navijačima Barcelone prihvatiti činjenicu da Lionel Messi odlazi.

Katalonski klub je jučer saopštio da je gotovo i da Messi odlazi. Argentinac je od 1. jula zvanično slobodan igrač, vjerovalo se da će potpisati novi ugovor i sa upola manjom platom, čak je i sam bio spreman za to, a onda - šok.

"Iako je došlo do dogovora između Barcelone i Messija te su obje strane željele nastaviti saradnju, to neće biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i pravnih problema", navedeno je na sajtu Barcelone.

I dok svijet uveliko čeka prve znakove o Messijevom novom koraku, navijači Barcelone su u šoku, blago rečeno. Ne mogu tek dako da se pomire s činjenicom da će otići čovjek koji im je donio 34 trofeja i koji je najbolji strijelac kluba.

Oglasi

Stoga su neki od njih u suzama, očaju, stigli na stadion Camp Nou kako bi izrazili nezadovoljstvo situacijom, te su skandirali: "Messi ostani, Messi ostani".

A u 11 sati na stadionu će Joan Laporta održati press konferenciju kako bi detaljno objasnio situaciju s Messijem i kako bi razriješio ključnu tačku problema sa La Ligom zbog kojeg Messi ne može da potpiše novi ugovor.

Osim Messija, Barcelona nijednog novog igrača koji bi trebao da dođe ne može da registruje.

[twitter]https://twitter.com/TotalLeoMessi/status/1423363952977788928[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/IamTopsy4real/status/1423552361394491393[/twitter]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kad cujem "navijaci Barcelone" odvalim se od smijeha...kakvi oni i njihovi navijaci na baterije...kod njih turisti iz Azije i arapskih zemalja dolaze na utakmice,pune ih tribine...dodje ih 90 hiljada na utakmicu,a ne cuju se,nikakvo navijanje nista...znaju jedino vrijedjati spostvene igrace nakon jedne lose utakmice...evo sada Griezmanna vrijedjaju,on im kriv jer Messi trazi stotine miliona...neka prodaju komplet ekipu i ostave samo Messija da igra sam.
5 6
user1622973733
Ako ste "Veliki klub",ne može pojedinac biti iznad kluba,a to ste dozvolili da se desi i sad je problem kako dalje bez jednog pojedinca-šok i nevjerica...? A ove visoke plate su prioritet,to morate regulisati da se nebi ugasili ko sijalica.Precjenjenost igrača pogotovo financijska,to su izmišljotine Reala i Barce i sad im se to obija od glavu,jbg tražili ste gledajte...Bayern je vama svima tata,još pride može da vas kreditira...Mia San Mia
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi