Hoće li Neymarova povreda ostaviti Emeryja bez posla?

PSG znatno oslabljen u nastavku sezone

Hoće li Neymarova povreda ostaviti Emeryja bez posla?

Najbolji fudbaler PSG-a Neymar doživio je povredu zgloba na nedjeljnoj utakmici protiv Marseillea.

Zbog povrede će Brazilac sa terena izbivati sigurno jedan, a možda i dva mjeseca što će znatno umanjiti šanse Parižana da se proslave u Ligi prvaka.

Pošto je pitanje prvaka Francuske već riješeno, PSG-u je prioritet uspjeh u Ligi prvaka a jasno je da će bez Neymara zaostatak iz prve utakmice protiv Real Madrida (3:1) biti teško nadoknadiv u revanši.

Čak i ako bi PSG prošao, vjerovatno bi i u narednoj fazi mogao biti lišen usluga sjajnog Brazilca što ne odgovara nikome u klubu, a najmanje Unaiju Emeryju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Emery je prošle sezone bio 'na tankom ledu' nakon nevjerovatnog ispadanja od Barcelone, međutim ukazano mu je povjerenje i saradnja je nastavljena. Španski stručnjak sa čelnicima PSG-a ima usmeni dogovor da ove sezone mora stići najmanje do polufinala Lige prvaka, inače će doći do razlaza.

Stav cjelokupne fudbalske javnosti je da ovakav PSG i sa mnogo lošijim trenerom od Emeryja može lako osvojiti Ligue 1, ali da je za evropski podvig ipak potreban neko drugi. PSG ima strašan tim, ali trener je vjerovatno najslabija karika kluba sa Parka prinčeva pa ostaje da se vidi hoće li Neymar biti indirektni krivac za smjenu na klupi bogatog pariškog kluba. Ako je preživio prošlu sezonu, ovu će teško...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi