Uvrijeđeni šeik se na nevjerovatan način sveti Barceloni
Prvi čovjek pariškog tima očigledno je veoma bijesan jer mu je Barcelona ukrala nekoliko očekivanih pojačanja (Foto: EPA)

Parižani odlučni da se osvete

Uvrijeđeni šeik se na nevjerovatan način sveti Barceloni

Midhat Šljivak

Barcelona je u protekle dvije godine nanijela dosta boli ekipi PSG-a.

Prvo su ih u Ligi prvaka 2017. godine savladali sa 6:1 i tako su stigli veliki zaostatak iz prve utakmice od 4:0, da bi im u januaru pokvarili veliki posao.

PSG je bio na korak od dovođenja Frenkieja de Jonga iz Ajaxa. Gotovo sve je bilo završeno, ali je Barca reagovala brzo i nagovorila je talentovanog fudbalera da potpiše za njih u transferu vrijednom 75 miliona eura.

Također, Barca je pariškom timu pokvarila i planove oko dovođenja Philippea Coutinha i sve navedeno je itekako naljutilo predsjednika Nassera Al-Khelaifija.

Katarski šeik je odlučio da se osveti Barci i sada na tržištu love igrače koji se povezuju sa Barcelonom.

Kako tvrdi katalonski Sport, PSG namjerno povećava cijenu Barci nudeći lude cifre za Matthijsa de Ligta i Luku Jovića. Ovi fudbaleri su primarne mete Katalonaca, ali im je PSG odlučio pokvariti posao.

Pokušaće većim ponudama da Barcu izbace iz igre i da ove fudbalere dovedu u svoje redove. Za sada su ponudili 70 miliona eura za De Ligta (Barca nudi 60), dok su najavili i ponudu za Jovića za kojeg su Katalonci spremni ponuditi oko 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Očigledno da Al-Khelaifi želi uzvratiti Barci. Ipak, da li je ovo pravi način, vidjećemo jako brzo jer ljetni prelazni rok počinje za manje od tri mjeseca.

Navodno se i predsjednik Parižana nalazi u nezavidnoj poziciji jer mu je katarska vlada najavila otkaz ako ne promijeni određene stvari unutar tima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi