Hoće li se i Mario Balotelli konačno skrasiti?
(Foto: EPA)

West Ham opcija za Italijana

Hoće li se i Mario Balotelli konačno skrasiti?

M. Šljivak

Mario Balotelli u potrazi je za novim timom.

Kontroverzni italijanski napadač postao je slobodan igrač nakon što je napustio redove Marseillea, a njegov agent Mino Raiola ga nudi mnogobrojnim ekipama.

Međutim, za sada Balotelli nije našao zajednički jezik sa nekoliko ekipa, a Raiola ga je ponudio i londonskom West Hamu.

Čekićari su u potrazi za napadačem. Prva želja je sjajni napadač Bournemoutha Callum Wilson, ali se on dogovorio sa svojim klubom i uskoro bi trebao da potpiše novi ugovor.

Kako je Wilson sve dalje od potpisa za Čekićare, Mino Raiola im je ponudio usluge Marija Balotellija. Spreman je za pregovore i čeka se odluka engleskog tima.

"Balotelli je jednostavno bio preskup"

Parma je bila glavni kandidat za dovođenje Balotellija, ali je italijanski tim odustao jer je preskup.

Prema izvještajima italijanskih medija, ovaj klub je Balotelliju ponudio dva miliona eura po sezoni plus bonuse, ali do dogovora nije došlo.

Sada su se iz ovog kluba oglasili i definitivno potvrdili da 28-godišnji napadač neće potpisati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pokušali smo potpisati Balotelli i približiti se našim konkurentima, ali shvatili smo da troškovi jednostavno nisu prihvatljivi klubu poput Parme", izjavio je predsjednik Pietro Pizarotti na konferenciji za novinare.

"To je razočaravajuće, jer on je igrač kojeg stvarno volimo, ali pregovori se neće nastaviti", dodao je Pizarotti.

Top Komentari

Balans
Budaletina, upropasti karijeru glupostima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi