Hoće li Zidane pristati? Materazzi: Spreman sam mu reći sve

Nekada zakleti neprijatelji

Hoće li Zidane pristati? Materazzi: Spreman sam mu reći sve

Marco Materazzi očito više nema nikakvih problema sa Zinedinom Zidanom. 

Iako su 2006. godine bili zakleti neprijatelji, čini se među njima danas vlada poštovanje, a dokaz tome je i izjava nekadašnjeg defanzivca reprezentacije Italije. 

Materazzi je u razgovoru za Gezzetta dello Sport govorio o finalu Lige šampiona iz prošle sezone u kojem su igrali Real Madrid i Juventus. On je rekao da nikako nije mogao navijati za Staru damu već da je podržavao Zinedina Zidana. 

"Bodrio sam Zidanea u finalu Lige prvaka. Jednostavno ne mogu podržavati Juventus, iako bih ustao i aplaudirao im da su bili bolji. Volim Zidanea i nemam ništa protiv njega. Iskoristio bih ovu priliku da mu čestitam jer on ima inteligenciju da pritisne pravu tipku i da stvori empatiju između šampiona što je pravi razlog uspjeha Reala. Sada smo odrasli. Nemam problema u stvaranju mira sa Zizuom. Nikada nismo razgovarali nakon incidenta. Nikada ga nisam proganjao, ali ako se pojavi prilika, spreman sam razgovarati sa njim i reći mu sve. Naravno, prvo morate pitati njega", rekao je Materazzi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Zidane je tokom finala Svjetskog prvenstva 2006. godine glavom udario Materazzija nakon čega je dobio direktan crveni karton, a Italija je kasnije osvojila zlato. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi