Hodgson: Sudija je svirao previše faulova

Selektor Engleske nezadovoljan suđenjem

Hodgson: Sudija je svirao previše faulova

Selektor Engleske reprezentacije, Roy Hodgson stao je u odbranu svog kapitena, Stevena Gerrarda koji je dobio crveni karton u sinoćnjoj utakmici protiv Ukrajine.

Engleska je na svom Wembleyju remizirala sa Ukrajinom, a mediji na Otoku već uveliko traže krivce za ovaj loš rezultat. Ipak, Hodgson je za glavnog krivca, proglasio sudiju, Cuneyt Cakira.

 

"Mislim da su svi žuti kartoni bili prestrogo dodjeljeni. Nije to bio susret sa mnogo žestokih startova. Nije bilo čak ni mnogo faulova. Bilo je zaista previše žutih kartona za faulova koji su napravljeni, a mi smo ih svakako dobili previše", kazao je Hodgson te se osrnuo na iskučenje kapitena, Gerrarda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Steven Gerrard je nesretno isključen. Mislim da dva faula koja su mu svirana nisi dovoljna da bude isključen", zaključio je Hodgson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti