Hodžić nastavio seriju, Burekoviću asistencija donijela izbor u tim kola
Bureković već drugu sezonu igra standardno u Ujpestu, te bi svojim igrama u narednom periodu mogao da napravi i dobar inostrani angažman, ali i da dobije povjerenje selektora A-reprezentacije BiH za neka od narednih okupljanja

Rezime 6.kola najjače divizije Mađarske

Hodžić nastavio seriju, Burekoviću asistencija donijela izbor u tim kola

D. Kurbegović

Proteklog vikenda u najjačoj diviziji Mađarske na programu su bile utakmice 6.kola. Vrh tabele drži ekipa Fehervara za koju nastupaju naši internacionalci Anel Hadžić i Armin Hodžić. 

Hodžić se nalazi u sjajnoj formi, te je u šest odigranih kola postigao šest golova uključujući i gol za pobjedu 0:1 u gostima protiv Honveda. Drugi bh. internacionalac Anel Hadžić odigrao je cijeli meč za pobjedničku ekipu. Njih dvojica ove sezone standardni su u ekipi koja je trenutno prva na tabeli s 18 bodova.

Ferencvaros za koji igra Eldar Čivić u gostima je rezultatom 0:4 savladao tim Paksija, a bh.reprezentativac ovaj meč ogledao je s klupe za rezervne igrače. Čivić je u ovoj sezoni u četiri odigrana kola (Ferencvaros ima dvije utakmice manje) upisao dva nastupa uz jednu asistenciju.

Ujpešt za koji nastupa Dženan Bureković proteklog vikenda je rezultatom 3:2 pobijedio tim Debrecena. Za Ujpešt je sjajno odigrao bivši igrač Čelika, koji je upisao i asistenciju. Burekoviću je ovo bila druga asistencija u pet odigranih kola u ovoj sezoni, te se sjajnom igrom protiv Debrecena našao i u timu kola Mađarske lige.

Nakon šest odigranih kola ekipa Ujpešta na svome kontu ima sedam bodova, te se nalazi na sedmoj poziciji OTP Bank lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti