Hodžić: Ne opterećujem se brojem golova

Mladi bh. fudbaler iz Dinama

Hodžić: Ne opterećujem se brojem golova

Bh. fudbaler iz zagrebačkog Dinama Armin Hodžić se u velikom stilu vratio nakon povrede. Hodžić je od oporavka odigrao dvije utakmice protiv Intera u Kupu i Zagreba u prvenstvu, a u obje je bio strijelac. Nakon što je protiv Intera zabio iz igre, u Kranjčevićevoj je pogodio iz jedanaesterca.

U izjavi za hrvatske medije, Hodžić je istakao da nije Zoran Mamić bio taj koji je odredio izvođača najstrožije kazne, već da se oko toga dogovorio sa svojim saigračem Fernandesom.

"Sami smo se dogovorili oko izvođenja jedanaesterca. Manje je važno ko će biti bolji strijelac od nas dvojice. Uopšte nisam opterećen brojem golova, kao ni time da budem prvi strijelac lige. Važno mi je samo da Dinamo bude prvi. Eto, neka Fernandes sada zabije Rijeci", rekao je Hodžić, koji je potom najavio veliki derbi protiv Rijeke koji se u nedjelju igra na Maksimiru:

"Rijeka je dobra ekipa. Nadam se da se neće braniti na Maksimiru. Većina ekipa protiv nas igra bunker i teško ih je probiti. Prošla utakmica na Rujevici bila je baš žestoka, a mislim da će takva biti i ova koja slijedi. Ne vjerujem da će derbi odlučiti prvaka jer ima još dosta da se igra, ali sigurno će nam biti lakše ako osvojimo tri boda".

Na pitanje novinara o tome ko će biti najbolji strijelac, Hodžić je dao veoma iskren odgovor:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ne znam ni koliko je ko do sada zabio. Meni je važno da pomognem ekipi i da smo svi sretni. Nestorovski je prvi strijelac, ali i Dinamo i Rijeka imaju dobre napadače. Dobro je imati konkurenciju, jer te ona tjera da radiš još bolje", zaključio je Hodžić, od kojeg se u godinama koje dolaze očekuje da bude zvijezda bh. reprezentacije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi