Hodžić: Podgrmeč nema šta tražiti u Goraždu

Iskusni defanzivac Goražda

Hodžić: Podgrmeč nema šta tražiti u Goraždu

Fudbaleri Goražda nakon poraza u Bihaću okreću se predstojećoj utakmici 21. kola Prve lige Federacije BiH. 

Izabranici Damira Beće ovaj put će na domaćem terenu ugostiti Podgrmeč, a eventualni trijumf za obje momčadi će biti od iznimne važnosti u borbi za opstanak. To je za SportSport.ba naglasio i defanzivac Ekrem Hodžić.

"Dobro smo se pripremili kroz ovih sedam dana i svjesni smo da moramo biti jako oprezni. Svaki meč je jednako važan, tako da ćemo protiv Podgrmeča morati igrati agresivno od prve minute i samo tako ćemo moći doći do pobjede", kazao je Hodžić, dodavši da poznaje goste iz Sanskog Mosta.

"Podgrmeč se više fokusira na domaćem terenu, dok u goste često idu u kombinovanom sastavu, međutim to ne znači da sada neće tražiti bodove spasa. Ipak, mislim da to u Goraždu ne mogu očekivati, jer ipak znamo da nam samo pobjeda igra ulogu", ističe ovaj iskusni odbrambeni fudbaler.

Tokom razgovora Hodžić se dotakao i prošlosedmične utakmice u Bihaću koju su domaći minimalno dobili. 

"To je bila utakmica koja nije pokazala lijep fudbal za oko, ali mi smo svjesno i taktički više se povukli na svoju polovicu, dali protivniku posjed i preko kontri smo pokušavali nešto napraviti. To nam je jednom i uspjelo, međutim sudac se oglasio, prekidao akcije i mnogi smatraju da je bio više naklonjem domaćima. Gol koji je Jedinstvo postiglo, ne želim komentarisati, ali slobodno mogu reći da im je bio dosuđen nepostojeći korner iz kojeg je postignut taj jedini pogodak. Sve u svemu, Jedinstvu čestitam na pobjedu i taj poraz smo zaboravili. Sada smo fokusirani isključivo na Podgrmeč", riječi su Hodžića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde u sutrašnjoj utakmici neće moći računati jedino na Midžića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi