Hodžić pogodio, Gojak debitovao, Dinamo lako do polufinala
Foto: gnkdinamo.hr

Kup Hrvatske

Hodžić pogodio, Gojak debitovao, Dinamo lako do polufinala

E. Škorić

Nogometaši Dinama plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske.

Dinamo je u uzvratnoj utakmici ugostio Istru, te ostvario još jednu pobjedu nad protivnikom iz Pule.

Možda bi za goste sve završilo drugačije da Dino Špehar nije promašio penal u 36. minuti. Dvije minute kasnije Henrique Dinis je isključen u timu Istre.

U finišu prvog dijela Fernandes zabija na ubačaj Machada iz kornera za 1:0. U devetoj minuti nastavka prvijenac bivšeg napadača Željezničara, Armian Hodžića, u dresu Modrih.

Konačnih 3:0 i siguran plasman Dinama u polufinale potvrdio je Ćorić u 68. minuti. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Vrijedi kazati da je debitantski nastup za Modre napisao i nekadašnji omladinac Željezničara i juniorski reprezentativac BiH, Amer Gojak. Mladi ofanzivni veznjak u igru je ušao u 46. minuti utakmice, a zamijenio je Sigalija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.