Hodžić: Škarice sam uvježbavao na sarajevskom betonu

Mladi bh. reprezentativac dao opširan intervju

Hodžić: Škarice sam uvježbavao na sarajevskom betonu

"Nisam vidio ljepšeg gola, a u Maksimir dolazim već godinama", ispričao je navijač Dinama nakon škarica koje je mladi bh. reprezentativac Armin Hodžić pogodio protiv zaprešićkog Intera. 

Armin Hodžić novu sezonu u Dinamu je bio otvorio na fantastičan način. Već u utakmici 3. kola uspio je postići hat-trick, a javnost u susjednoj Hrvatskoj je i dalje impresionirana njegovim pogotkom škaricama. 

"Vježbam takve udarce otkad znam za sebe, od omladinske škole Željezničara pa nadalje. Čak i na ulici, ispred zgrade u sarajevskom dijelu Čengić vila. Važno je da se sve poklopi, treba paziti da je odraz dobar, da se dočekaš na ruke ili na leđa. Naravno, lakše je to izvesti na travi, jer pad ne boli, ali mogu ja i na betonu", priča 20-godišnji napadač Dinama. 

Tokom opširnog razgovora za hrvatske medije Hodžić je istakao da mu nije bilo jednostavno kao tinejdžeru napustiti porodicu.

"Treba biti psihički spreman podnijeti rastanak s roditeljima, sestrom, porodicom... Ali znam zašto idem. Kao 16-godišnjak trenirao sam u U18 timu Liverpoola, a sa 17 godina bio sam s B timom. Bilo je to prelijepo i važno iskustvo za mene. Igrao sam utakmice i za A tim, ali to su bile prijateljske, jer kako BiH nije članica Evropske unije, imao sam problema s registracijom."

Ističe da je tokom perioda u Liverpoolu imao priliku trenirati sa zvijezdama kao što su Steven Gerrard, Luis Suárez, Daniel Sturridge... 

"Steven Gerrard često je dolazio na akademiju, ondje smo se sretali. S prvim timom odradio sam pet-šest treninga. Bili su ondje Luis Suárez, Daniel Sturridge, Raheem Sterling, Jordan Henderson. Dejan Lovren je tek poslije došao."

Sarajevo mu je u srcu, ali sa velikim zadovoljstvom uživa i u Zagrebu. Kako kaže, grad zrači pozitivnom energijom.

"Zagreb mi je prelijep. Grad baš zrači pozitivnom energijom. Sretan sam što sam uopće tu. Naravno, meni je Sarajevo uvijek u srcu, ali ovdje sam se za čas uklopio, šetam se maksimirskom šumom, gradom, sjednem na piće, lijepo je. Bio sam neki dan i na kupanju u Crikvenici kada smo dobili slobodno, ma baš je gušt", kaže Hodžić, koji dodaje da trenutno stanuje sam u stanu na Bukovcu. 

"Na Bukovcu, tu sam sam, roditelji dođu u posjet, bili su i na utakmici, a sestra Dženita studira u Sarajevu. Vodim sportski život, tako se i ponašam. Sam se brinem za sve ostale poslove, evo u pripremanju piletine postao sam specijalist."

A gdje su najbolji ćevapi u Zagrebu?

"Vjerujte mi, najbolji su u Sarajevu. Bio sam na ćevapima u jednom restoranu u Španskom, nisu bili loši, ali nije to to", zaključio je Hodžić na kraju razgovora za hrvatske medije.

Hodžić je nastupio jučer u pobjedi Dinama nad Skenderbeuom (2:1). nalazio se u sjajnim šansama, ali ovaj put nedostajalo je realizacije. Trener Zoran Mamić nakon utakmice je izjavio da je Hodžić svoju šansu opravdano zaslužio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.