Hodžić strijelac u derbiju, MOL Vidi opet u borbi za titulu

Pogodio protiv Ferencvaroša

Hodžić strijelac u derbiju, MOL Vidi opet u borbi za titulu

Večeras je odigran posljednji meč 18. kola mađarske OTP Bank Lige, koji je ujedno bio i derbi sezone.

MOL Vidi je na svom terenu savladao Ferencvaroš sa 2:1 i tako se primakao rivalu iz Budimpešte na pet bodova zaostatka, te mu nanio treći poraz u ovoj sezoni.

Prvi gol na utakmici viđen je u 27. minuti, a strijelac je bio Armin Hodžić koji je pogodio za vodstvo Vidija od 1:0. Za Hodžića je to bio drugi pogodak u ovoj sezoni mađarskog prvenstva.

Gosti se nisu predavali, pa su deset minuta kasnije stigli do poravnanja preko Petryaka koji je postavio rezultat prvog poluvremena.

Gol za pobjedu MOL Vidija postignut je u 66. minuti, a strijelac je bio Marko Ščepović koji je pogodio za konačnih 2:1.

U pobjedničkom timu zaigrao je i Anel Hadžić, koji je na terenu proveo svih 90 minuta. Armin Hodžić je igru napustio četiri minute prije kraja susreta.

Ferencvaroš je prvi na tabeli sa 39 bodova, dok je MOL Vidi i dalje drugi sa 34 boda ali je večerašnjom pobjedom ponovo istakao kandidaturu za titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi