Hodžić: Videoton je moj novi početak

Bh. reprezentativac u Mađarskoj nastavlja karijeru

Hodžić: Videoton je moj novi početak

Armin Hodžić (23) je poslije četiri godine napustio Dinamo, a karijeru je odlučio nastaviti u Mađarskoj, u tamošnjem slavnom Videotonu koji danas nosi naziv MOL Vidi.

Popularni Ara je imao dosta uspjeha u Dinamu, osvajao je trofeje, igrao Ligu prvaka, promovisao se i u bh. reprezentativca, no shvatio je da je ipak vrijeme za promjenu. Maksimir je skoro arhiviran, okrenuo se novom izazovu.

Koliko ste zadovoljni prelaskom u Videoton? Tu ste već nekoliko dana, da li možete da napravite paralelu između Videotona i Dinama?

"Ne mogu dati baš adekvatan odgovor na ovo pitanje jer sam tek došao u Videoton, ali prvo što sam primijetio je jako dobra organizacija, profesionalizam i povezanost u klubu".

Jeste li očekivali da ćete napustiti Dinamo, da li je bilo još klubova u opticaju?

"Mislim da je bilo dovoljno četiri godine u Dinamu, vrijeme za odlazak. Bilo je ponuda i ranijih godina, ali se nismo uspijevali dogovoriti. Tako da je i sada slično bilo, imao sam isto tako par opcija za prelazak koje su mi odgovarale, ali nisu baš klubu i naravno ukoliko je klubu i meni sve odgovaralo, riješili smo zajedno", govori Hodžić za SportSport.ba.

Koliko je bilo teško u proteklom periodu, ipak si malo igra, a bio si ranije i najbolji strijelac...

"Nijedan fudbaler nije sretan ukoliko ne igra. Nikome nije drago, ali bitno je da sam nakon svake odlukeo ostao profesionalan i nastavio raditi. Videoton je novi početak, želim nastaviti napredovati i da budem što bolji jer imam dosta prostora za napredak. Želim da zabijam golove, zato sam ovdje i doveden".

Tu je i Anel Hadžić i njegov brat?

"Da, da, Hadžija je tu... Naši smo, što se kaže, znamo se već iz reprezentacije, a on je tu postao jedan od najvažnijih igrača ekipe. On i brat mi pomažu da se što prije naviknem na novu sredinu".

Kako ti izgleda grupa Evropske lige? BATE, PAOK i Chelsea... Ne izgleda nimalo lako?A

"Pa moram reći da je to dosta teška grupa, ali vjerujem da ćemo maksimalno dobro odraditi naš posao".

Top Komentari

gladijajator
Da hajra vidi ovaj tvoj pocetak
6 2
Bosnia433
Čudi me što je otišo iz Dinama iskreno bio je najbolji napadač i od onog švicarca, ali eto arminu puno sreće
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti