Hodžić predstavljen u Vidiju: "Suljić i Hadžić su mi rekli sve najbolje o klubu"

Bh. napadač u novom klubu

Hodžić predstavljen u Vidiju: "Suljić i Hadžić su mi rekli sve najbolje o klubu" · Zvanično

Bh. napadač Armin Hodžić danas je, napokon, zvanično predstavljen u svom novom klubu MOL Vidiju.

Da ne bi došlo do bilo kakve zabune, MOL Vidi se do ove sezone zvao Videoton ali je u međuvremenu promijenio generalnog sponzora, s kojim je došlo i novo ime. Hodžić je sa mađarskim šampionom potpisao višegodišnji ugovor, a vrijednost transfera iznosi 2.4 miliona eura.

"Uzbuđen sam i sretan što sam ovdje. Potpuno sam spreman da u Vidiju ostvarim kako svoje, tako i klupske ciljeve. Golovi su moj najveći zadatak, napadač sam ali mogu igrati i na krilnim pozicijama", započeo je Hodžić izjavu za zvaničnu stranicu Vidija, te nastavio:

"Zašto sam došao u MOL Vidi? Ovaj klub ima velike ambicije, igrat će u Evropi i sve to me privuklo. Razgovarao sam sa Anelom Hadžićem, kojeg poznajem iz reprezentacije, i rekao mi je sve najbolje o ovom klubu, baš kao i Asmir Suljić koji je dugo igrao u Mađarskoj. Do sada sam nastupao u hrvatskoj ligi koja se, po mom mišljenju, ne razlikuje mnogo od mađarske".

O Hodžiću je govorio i sportski direktor MOL Vidija, Zoltan Kovacs.

"Dugo smo radili na realizaciji ovog transfera. Zaista smo željeli dovesti Hodžića, svaki klub bi poželio igrača takvog kalibra. Veoma smo ponosni što smo uspjeli da ga dovedemo. Mlad je, a već ima mnogo iskustva igranja u evropskim takmičenjima. Nažalost, neće nastupiti u revanšu protiv AEK-a jer je u kvalifikacijama za Ligu prvaka već nastupao za Dinamo, ali sam siguran da će nam u budućnosti biti od velike koristi i da će unaprijediti našu igru", riječi su jednog od vodećih ljudi mađarskog kluba.

Armin Hodžić je ponikao u Željezničaru, odakle je 2011. godine prešao u akademiju Liverpoola. Engleski velikan je kasnije vratio na posudbu u sarajevski klub, u kojem je izgradio ime i reputaciju čime je osigurao transfer u zagrebački Dinamo. Za Dinamo je ukupno odigrao 111 utakmica i postigao 51 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi