Hodžićevih 9 poena u novom porazu Tubingena

BBL, 6. kolo

Hodžićevih 9 poena u novom porazu Tubingena

Edmir Škorić

Odigrane su posljednje dvije utakmice 6. kola njemačke košaraške BBL lige. Sigurne pobjede ostvarili su Brose Baskets i Ulm.

Košarkašima Brose Basketsa ovo je bila peta utakmica i peta pobjeda. Od prve do posljednje minute na parketu su pokazali ko je trenutno gazda. Košarkaši domaćeg Phoenix Hagena tek su kakav-takav zaostatak uspjeli zadržati u prvoj dionici, no onda se sve rasulo.

Brose e do pobjede nosio Anthony Leon Tucker sa 22 poena i 5 skokova. Dosta su mu pomogli Brian Roberts sa 13 poena i 7 asistencija, Julis Jenkins sa 13 poena i 2 asistencije te Marcus Slaughter sa 11p...

Kod Phoenixa je najbolji bio Zygimantas Jonusas sa 21 poenom i 2 asistencije. Brandon Brooks je ubacio 17 koševa i 4 asistencije.

U drugom susretu Tübingen je ubilježio peti poraz i to na svom parketu od Ulma, kojem je ovo bila četvrta pobjeda. Adnan Hodžić je za 30-ak minuta provedenih na parketu ubacio 9 koševa kod poraženog tima. Hodžić je imao i 1 asistenciju.a

BBL, 6. kolo:

Phoenix Hagen - Brose Baskets 76:106
Tübingen - Ulm 77:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.