Hoeness i Salihamidžić razočarani: PSG-u bi bilo bolje da otpusti sportskog direktora

Bavarci nisu impresionirani načinom poslovanja Parižana

Hoeness i Salihamidžić razočarani: PSG-u bi bilo bolje da otpusti sportskog direktora

Transfer saga Joeromea Boatenga završena je tako što je u propao njegov transfer iz Bayerna u PSG za koji se vjerovalo da je jako blizu realizacije.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness je sada javno istakao da je razoačaran načinom na koji je PSG pokušao realizovati transfer Boatenga, a posebno je kritikovao sportskog direktora Parižana Antera Henriquea.

U Bayernu su željeli zadržati Boatenga koji je u planovima trenera Kovača, ali su bili voljni razmotriti sve ponude, također i iskusni defanzivac je bio otvoren za potencijalni transfer.

Ipak, to istog nije došlo, a u Bayernu su zaključili da PSG nije dovoljno ozbiljan u svom poslovanju, posebno jer se radi o jednom takvom igraču, pa su drastično podigli Boatengovu cijenu (oko 50 miliona eura) kako bi "otjerali" Parižane.

"Savjetovao bih PSG-u da promijeni svog sportskog direktora. Taj čovjek nije figura za veliki klub. PSG si ne može priuštiti da ima takvog sportskog direktora ukoliko oni zaista žele biti jedan od najboljih klubova na svijetu".

Nije tačno poznato šta je skrivio Henrique, ali ni sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić nije bio impresioniran njegovim poslovnim taktikama.

Ipak, Salihamidžić u svojim komentarima nije bio tako grub kao Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Taktike druge strane su bile smiješne. Ne želim nikoga uvrijediti, samo želim reći da ne možete raditi takve stvari sa Bayernom, pogotovo kada se radi o takvom igraču", istakao je nekadašnji reprezentativac BiH.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi