Hoeness o rođenom Sarajliji: Napravio je sjajan posao
Foto: EPA

Ne hvali samo Salihamidžića

Hoeness o rođenom Sarajliji: Napravio je sjajan posao

Nakon što u posljednje vrijeme biranim riječima govori o našem Hasanu Salihamidžiću, Bayernov predsjednik Uli Hoeness sada je pohvalio još jednu ličnost rođenu u BiH.

Mediji u Njemačkoj pišu kako je Hoenessov omiljeni projekat košarkaši klub Bayern koji u BBL ligi važi za jedan od najboljih, a među vodećim ljudima u njemu je Marko Pešić koji je inače rođen u Sarajevu.

Sin proslavljenog Svetislava Pešića u Bayernu obnaša funkciju klupskog menadžera, a poslom koji radi Hoeness je oduševljen, pa nije propustio priliku da ga nahvali u razgovoru za eminentni Bild.

"Vrlo sam ponosan što smo se od drugoligaške njemačke momčadi pretvorili u vrhunsku. Pešić je napravio sjajan posao", rekao je, između ostalog, Hoeness.

No, nije tako Hoeness govorio prije nekoliko sedmica. Na jednoj od sjednica se bio i posvađao sa Pešićem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Tri sedmice nismo razgovarali, da bi potom stigao iznenađujući poziv od Hoenessove sekretarice, gospođe Keller, koja je rekla kako on želi razgovarati sa mnom. Tada mi se ispričao, molio me da prihvatim to, jer je smatrao da nije fer ono što se desilo", otkrio je Pešić čiji je otac svojevremeno igrao i trenirao sarajevsku Bosnu.

U košarkaškom klubu Bayern, podsjetimo, već godinama igra nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi