Hoffenheim bez Bičakčića  poražen protiv Werdera
Foto:EPA

Bundesliga, četvrto kolo

Hoffenheim bez Bičakčića poražen protiv Werdera

S. Bošković

Hoffenheim je na domaćem terenu protiv Werdera poražen u posljednjim minutama utakmice.

Krajnji rezultat na Rhein-Neckar Areni glasio je 1:3. Poveli su gosti iz Bremena u finišu veoma dosadnog prvog dijela. Ujah je asistirao Junuzoviću koji šalje loptu u desnu stranu pokraj nemoćnog golmana.

Hoffenheim je u drugi dio susreta krenuo agresivnije, te nakon pet minuta igre dolaze do izjednačenja. Gol je postigao Eduardo Vargas, njihovo ovoljetno pojačanje. Desetak minuta kasnije Kevin Volland je sjajno šutirao, ali još bolje brani Wiedwald.

Domaći tim, na čijoj je klupi čitav meč presjedio naš reprezentativac, Bičakčić, više je želio pobjedu, ali nije uspio doći do iste, odnosno na kraju je i poražen. U posljednjim minutama primili su fudbaleri Hoffenheima dva pogotka. Prvo je pogodio Ujah u sudijskoj nadoknadi, a onda je Junuzović nakon dvije minute zapečetio sudbinu Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werderu je ovom pobjedu došao u gurnji dio ljestvice, dok je Hoffenhaim ostao samo na jednom bodu iz četiri susreta.

Hoffenheim - Werder Bremen 1:3 (Vargas 49', Junuzović 45', 90+4', Ujah 90+2)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.