Hoffenheim poražen od HSV-a, Bičakčiću crveni karton

Bundesliga, 10. kolo:

Hoffenheim poražen od HSV-a, Bičakčiću crveni karton

Hoffenheim je večeras u prvoj utakmici 10. kola njemačke Bundeslige poražen od Hamburger SV-a (0:1).

Izabranici Brune Labbadie uspjeli su u potpunosti nadigrati Hoffenheim i na kraju zasluženo ostvariti minimalnu pobjedu, no pitanje pobjednika riješeno je tek dvije minute prije kraja utakmice. 

Schipplock je u protivničkom šesnaestercu lijepo pronašao Lasoggu, kojem nije bilo teško matirati golmana Baumanna i prirediti hladan tuš domaćim navijačima. Samo minutu kasnije vodstvo je mogao udvostručiti Holtby, ali kolosalnu šansu nije uspio iskoristiti i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Vrijedi istaći da je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić našao svoje mjesto u početnoj postavi Hoffenheima, ali je u 68. minuti zaradio drugi žuti karton i morao je prijevremeno napustiti teren. 

Ovim porazom Hoffenheim je zauzeo 15. poziciju i trenutno na kontu ima sedam bodova, dok je Hamburger SV na 12 mjestu sa pet bodova više.

Bundesliga, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim - Hamburger SV 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.