Supertalentovani Hojlund najbliže Arsenalu, ali Juve se ne predaje

Borba za potpis sjajnog napadača

Supertalentovani Hojlund najbliže Arsenalu, ali Juve se ne predaje

Esmer Oštraković

Na tržištu se iznenada pojavio super taneltovani napadač Atalante, Rasmus Hojlund, koji u posljednje vrijeme rešeta mreže na utakmicama koje igra.

Radi se o Dancu koji je zaista odigrao dvije impresivne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvu u dresu svoje reprezentacije.

Zabio je tako Hojlund hat-trick u pobjedi od 3:1 protiv Finske, a zatim je bio dvostruki strijelac u šokantnom porazu od 3:2 od Kazahstana.

Italijanski mediji tvrde da su za njegove usluge već zainteresovane tri ekipe, a jedan od opcija je i ostanak u Italiji.

Naime, Juventus u Hojlundu vidi zamjenu za Dušana Vlahovića koji će najvjerovatnije napustiti ekipu na kraju sezone.

Međutim, italijanski mediji tvrde da Juventus nema mnogo vremena za razmipljanje jer je navodno Hojlund najbliže prelasku u Arsenal.

Navodno će ekipa koja ga bude dovela u svoje redove Atalanti morati platiti oko 45 miliona eura za ovog sjajnog napadača.

Hojlund je u Atalantu stigao iz Sturma, a prije toga igrao je za Kopenhagen, Holbaek i Brondby, a ove sezone ima jako dobru statistiku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrajući za Sturm i Atalantu, tijekom ove sezone postigao je 14 golova u 33 nastupa.

Osim Juventusa i Arsenala Hojlundove partije prati i uprava Borussije Dortmund, koja također priprema ponudu za ovog fudbalera.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jos je mlad. Trebao bi ici u neki manji klub tipa AR567AL, Lyon, da nabije minute..ima vremena za VELIKANE poput Juvea, Uniteda, Barse..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi