Holandija razbila Latviju, minimalac Norvežana

Kvalifikacije za EURO 2016, 4. kolo

Holandija razbila Latviju, minimalac Norvežana

Bijes zbog lošeg starta u kvalifikacijama za EURO 2016 (dva poraza u tri utakmice) fudbalska reprezentacija Holandije iskalila je nad selekcijom Latvije, koju je savladala sa 6:0.

Popularne Lale su pitanje pobjednika u ovome meču 4. kola kvalifikacione grupe A za plasman na Evropsko prvenstvo riješile već u prvom poluvremenu. Igrao se šesti minut kada je Van Persie pogodio nakon asistencije Robbena. Narednih skoro 30 minuta mreže su mirovale, a ona su autori prvog gola zamijenili uloge. Napadač Manchester Uniteda je asistirao, a vodstvo domaćih je udvostručio ofanzivni veznjak Bayerna.

Tri minute prije odlaska na pauzu pitanje pobjednika riješio je Huntelaar, koji je loptu pravovremenim uklizavanjem pospremio u mrežu gostiju nakon dobrog proigravanja Afellaya.

Nakon furioznog prvog poluvremena u nastavku meča mreža gostiju tresla se tek u finišu utakmice. Prvo je Bruma u 77. minuti na asistenciju Van Persieja pogodio za vodstvo Holandije od 4:0, da bi pet minuta kasnije svojim drugim golom na meču Robben je povisio na 5:0. Konačnih 6:0 postavio je Hutelaar, takođe svojim drugom golom na susretu, u 89. minuti, pa su tako izabranici Guusa Hiddinka sasvim zasluženo upisali svoju drugu pobjedu u borbi za plasman na EURO u Francuskoj.

U utakmici 4. kola grupe H između Azerbejdžana i Norveške minimalnu pobjedu upisali su gosti zahvaljujući golu Nordtveit u 25. minuti utakmice.

Reprezentaciji Norveške ovo je bila treća pobjeda u kvalifikacijama pored kojih ima i jedan poraz od Italije u prvom kolu. Norvežani su trećeplasirana ekipa grupe H sa devet osvojenih bodova, dok je Azerbejdžanu, koji je posljednji, ovo bio četvrti poraz.

Kvalifikacije za EURO 2016, 4. kolo:
Azerbejdžan – Norveška 0:1 (Nordtveit 25.)
Holandija - Latvija 6:0 (Van Persie 6., Robben 35., 82., Huntelaar 42., 89., Bruma 77.)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.