Holandska legenda dobila otkaz u Readingu

Naplata crne sezone

Holandska legenda dobila otkaz u Readingu

Nekada odlični holandski fudbaler Jaap Stam nakon godinu i pol dana razišao se s Readingom, objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog kluba.

Reading je pod Stamovim vodstvom u posljednje vrijeme bilježio očajne rezultate i trenutno zauzima tek 20. poziciju u Championshipu, a ceh za loše rezultate je, po običaju, platio trener.

U klupskom saopštenju koje su potpisali većinski vlasnici Yongge Dai i XIu Li Dai navedeno je da je Stam dobio više prilika da preokrene situaciju, no da jednostavno više nije išlo, te da je za klub odluka o raskidu saradnje najbolja u ovom momentu.

“Želimo zahvaliti Jaapu na radu i posvećenosti klubu, naročito na svemu što je napravio u prvoj sezoni s timom. Želimo mu sve najbolje", saopštili su iz Readinga.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Stam je samostalno imao priliku raditi samo u drugim timovima Ajaxa i Zwollea.

U ovom momentu nije poznato ko će voditi Reading u nastavku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi