Iheanacho odveo Lisice u narednu rundu FA Cupa

Reading i Cardiff također sigurni

Iheanacho odveo Lisice u narednu rundu FA Cupa

E. Ganibegović

Večeras je na rasporedu bilo nekoliko utakmica 1/32 finala FA Cupa. Nije bilo nekih većih iznenađenja, pošto su favoriti odradili svoj dio posla. 

Leicester City je na svom King Power stadionu dočekao Fletwood, pošto je u prvom susretu odigrao neriješeno 0:0.

Naravno, Lisice su bile veliki favoriti, međutim u ovome takmičenju to i nije toliko bitno, pošto se često dešavaju velika iznenađenja.

Međutim, ekipa Puela nije dala da se jedno takvo iznenađenje večeras desi, pošto je Leicester upisao laganu pobjedu rezultatom 2:0 i tako obezbijedio nastup u narednoj fazi ovog takmičenja.

Imale su Lisice tokom cijelog meča više od igre, pa su tako u 43. minuti susreta preko Iheanacha stigli do vodstva, a asistencija je pripala Slimaniju. Drugi gol je pao u 77. minuti. Strijelac je ponovo bio Iheanacho, međutim asistenciju je sada upisao Mahrez, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

FA Cup, 1/32-finale:

Mansfield - Cardiff 1:4

Sheffield Wed - Carlisie 2:0

Reading - Stevenage 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi