Stam: Ponosan sam, ali ovo je gorko iskustvo

Nije uspio uvesti Reading u Premier ligu

Stam: Ponosan sam, ali ovo je gorko iskustvo

Menadžer Readinga Jaap Stam teško je podnio jučerašnji poraz od Huddersfielda na Wembleyju.

U finalnoj utakmici baraža za ulazak u Premier ligu, Reading je poražen nakon penala (4:3) i tako je ostao bez plasmana u elitni rang.

"Cijelu sezonu smo se borili da uđemo u Premier ligu i na kraju nismo uspjeli. Stvarno je gorko iskustvo na ovaj način propustiti veliku priliku i izgubiti na penale. Bilo je teško, ali ostaje veliko iskustvo", rekao je Stam, te dodao:

"Bez obzira na neuspjeh u konačnici, ponosan sam na svoje fudbalere koji su iznijeli sav teret ove sezone. Iskreno se nadam da će sljedeća sezona biti još bolja i da ćemo se plasirati u Premier ligu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jap Staam je Reading preuzeo prošle godine, a u regularnom dijelu Championshipa je završio na trećem mjestu sa 85 bodova ispod Newcastlea (94) i Brightona (93).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi