Holandskog majstora više nećemo gledati na terenima: Wesley Sneijder završio svoju karijeru
Mourinho je posebno cijenio Sneijdera

Sneijder je najveće uspjehe ostvario sa Interom

Holandskog majstora više nećemo gledati na terenima: Wesley Sneijder završio svoju karijeru

S. Pašalić

Holandski veznjak Wesley Sneijder je odlučio da završi svoju karijeru.

35-godišnjak je bio slobodan igrač nakon što mu je ovog ljeta istekao ugovor sa katarskim klubom Al Gharafa.

Sneijder je karijeru započeo u Ajaxu, a zatim je 2007. godine prešao u Real Madrid za 27 miliona eura, a nakon toga je igrao još i za Inter, Galatasaray, Nicu i na kraju za Al Gharafu.

Najveći uspjeh je ostvario sa Interom kada je u sezoni 2009/2010 osvojio Ligu prvaka, a osim toga je sa ovim klubom osvajao i naslov prvaka u Seriji A, dva puta Kup Italije i jednom Superkup, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sa ostalim klubovima je također osvajao brojne trofeje tokom svoje karijere. Za reprezentaciju Holandije je odigrao 134 utakmice i postigao je 30 golova.

Jose Mourinho je posebno cijenio Wesleya Sneijder za vrijeme kada su sarađivali u Interu te je jedne prilike izjavio da je on idealan plejmejker zato što asistira, ulazi u kazneni prostor, može postići gol i odrađuje ogroman posao za ekipu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi