Honda baš ne duma puno kada je izbor kluba u pitanju

Promijenio tri kontinenta za godinu dana

Honda baš ne duma puno kada je izbor kluba u pitanju · Zvanično

Japanski vezni fudbaler Keisuke Honda ponovo je promijenio klub.

Nakon što je prošlog ljeta dres Milana zamijenio dresom meksičke Pachuce, Honda se i ovog ljet odlučio na promjenu kontinenta, pa je sada završio u Australiji.

On je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Melbourne Victory i zaradit će za to vrijeme oko tri miliona dolara. Inače, u njegovom plaćanju će učestvovati i Fudbalski savez Australije koji je na taj način htio dovesti do dodatne popularnosti fudbala u ovoj zemlji obzirom da je Honda vrlo poznato ime.

Inače, osim za Milan, Honda je tokom karijere igrao i za japanske ekipe Gamba, Seiryo i Nagoya, dok je u Evropi nastupao za VVV - Venlo i CSKA Moskvu prije prelaska u Milan tokom januara 2014. godine.

On se nakon nedavno završenog Mundijala u Rusiji oprostio od reprezentacije Japana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti