Japanska ikona rastužila naciju: Gotovo je, povlačim se

Honda završio karijeru u reprezentaciji

Japanska ikona rastužila naciju: Gotovo je, povlačim se

Fudbalska reprezentacija Japana sinoć je nesretno eliminisana od Belgije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Iako su Japanci vodili sa 2:0 do 69. minute, Belgijanci su do kraja utakmice uspjeli preokrenuti rezultat golovima Vertonghena, Fellainija i Chadlija i tako se plasirati u četvrtfinale.

Ionako utučene japanske navijače dodatno je rastužila vijest da se ikona ove selekcije Keisuke Honda odlučio povući iz nacionalnog tima, što je objavio nakon sinoćnje utakmice u Kazanju.

"Završio sam svoju reprezentativnu karijeru. Hvala za sve", poručio je Honda, koji je prvi japanski fudbaler koji je postizao golove na tri različita Svjetska prvenstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Keisuke Honda (32) je za reprezentaciju Japana debitovao još 2008. godine i upisao je 97 nastupa uz 37 golova. Karijeru je počeo u Nagoyi, nakon čega je nastupao za holandski Venlo, ruski CSKA, italijanski Milan i meksičku Pachucu čiji je danas član.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti