"Ne žalim što je otišao, za mene bi bila sramota igrati Halilhodžićev fudbal"
(Foto: EPA) Nešto nikako nije štimalo u taboru "Plavih samuraja", a Honda je jedva dočekao Vahin odlazak sa klupe.

Iskusni Japanac nije štedio bh. stručnjaka

"Ne žalim što je otišao, za mene bi bila sramota igrati Halilhodžićev fudbal"

Početkom prošlog mjeseca Japanom su odjeknule vijesti da je bh. stručnjak Vahid Halilhodžić dobio otkaz na klupi reprezentacije te zemlje i to malo pred početak Mundijala.

Ovakva odluka Fudbalskog saveza Japana mnoge je začudila, a ni sam Halilhodžić nije krio da je bio šokiran potezom čelnih ljudi krovne kuće japanskog fudbala.

Da nešto nikako nije štimalo u taboru "Plavih samuraja" sada svjedoči i posljednja izjava japanskog reprezentativca Keisukea Honde koji je očigledno jedva dočekao da vidi leđa bh. stručnjaku.

Honda, nekadašnji fudbaler Milana, je pao u drugi plan kod Vahida Halilhodžića, a u dokumentarcu emitovanom u ponedjeljak na japanskom NHK-u je istakao da je bio frustriran rigidnim taktikama koje je Halilhodžić praktikovao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nimalo ne žalim zbog njegovog odlaska. Da se podredim vrsti fudbala koju je Halilhodžić forsirao samo da bi me uvrstio u ekipu - to bi za mene bila sramota. Ponosim se što sam ostao dosljedan svojim principima", poručio je 31-godišnji Honda, danas fudbaler meksičke Pachuce.

Top Komentari

Mali Memo
Vaha je za tebe institucija, g*vno malo žuto.
35 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi