Honduras puno bliže Brazilu

Meksiko u teškoj situaciji

Honduras puno bliže Brazilu

Kolo prije kraja CONCACAF zone kvalifikacija, vrlo zanimljiva je borba za treće odnosno četvrto mjesto. Honduras je domaćom pobjedom protiv Kostarike 1-0 stigao vrlo blizu odlaska u Brazil. U ovom trenutku ima tri boda više od Meksika koji će kako sada stvari stoje u dodatne kvalifikacije.

Jerry Bengtson, igrač New England Revolution postigao je jedini gol u 65. minuti za vrlo važnu pobjedu Hondurasa kojem je u posljednjem kolu dovoljan i bod protiv optisane Jamajke u gostima.

Meksiko ove kvalifikacije prolazi uz dosta turbulencija. Protiv Paname su poveli golom Oribea Peralte u 40. minuti. Javier Hernandez nije iskoristio jedanesterac u 58. minuti što je Panama kaznila preko Luisa Tejade devet minuta prije kraja. Da ipak kako tako Meksiko ostane u igri za treće mjesto pobrinuo se Raul Jimenez sjajnim golom u 85. minuti. Meksiko u posljednjem kolu gostije u San Joseu.

Amerikanci su već u Brazili, a svoj posao do kraja odrađuju utakmicama protiv Jamajke i Paname. Jamajku su savladali 2:0 golovima Zusija (77) i Altidorea (81).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.