Navijači Sarajeva krenuli prema Grbavici: "J.... te Željo!"
Horde zla na putu prema stadionu Željezničara (Foto: SportSport)

Pogledajte korteo Hordi zla

Navijači Sarajeva krenuli prema Grbavici: "J.... te Željo!"

Edmir Škorić, foto: S. Mlaćo

Fudbalski klubovi Željezničar i Sarajevo večeras od 20 sati igraju još jedan vječiti derbi, a kao i prošli put, opet će se meč igrati na Grbavici.

Prošli put je Željezničar deklasirao Sarajevo s 3:0 na svom terenu, no tada nije bilo gostujućih navijača zbog incidenta koji se dogodio neposredno prije derbija.

Ovaj put će i gostujući navijači imati priliku da prisustvuju derbiju, što svakako daje dodatnu čar spektaklu. Osim toga, sve ulaznice su rasprodane, što dovoljno govori o tome kakva nas atmosfera očekuje.

Malo iza 16 sati navijači Sarajeva u korteu su krenuli prema Grbavici gdje će bodriti svoje fudbalere. S pjesmom su se zaputili prema stadionu Željezničara, uvjereni da će se osvetiti za nedavni poraz i da će ovaj put oni slaviti.

Naravno, policija će danas poduzeti sve mjere da ne dođe do nepredviđenih situacija i nekih novih nereda.

Oglasi

Bit će ovo ukupno 152. sarajevski derbi. Željo je uspješniji sa 47 pobjeda, Sarajevo je slavilo 45 puta, dok je 59 susreta okončano remijem. Ekipa Želje je zabila 186 golova, dok je Sarajevo postiglo 182 pogotka.

Ove sezone sastali su se dva puta. Sarajevu je na Koševu u prvom meču dobilo sa 3:0, drugi je pripao Željezničaru istim rezultatom, a vidjet ćemo kako će se okončati posljednji ovosezonski vječiti derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogo veći pritisak je na domaćim fudbalerima koji se nalaze u opasnoj zoni i bore se za opstanak, pa bi ih eventualni poraz mogao skupo koštati, a Bordo tim nastoji da izbori plasman u Evropu.

Sve to ukazuje nam da će biti jako neizvjesno, ali nadamo se da veliki pritisak neće spriječiti dobru fudbalsku utakmicu i da ćemo ponovo imati otvoren derbi sa golovima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zfc
Kakvo je ovo smece od portala, fuj
6 1
user1676377964
Eto im pameti i navijanja
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi