Horde zla učestvovale u neredima u Širokom Brijegu, sedmorica uhapšena u Mostaru

Horde zla učestvovale u neredima u Širokom Brijegu, sedmorica uhapšena u Mostaru

E. Škorić

U Širokom Brijegu je sinoć nakon ponoći došlo do incidenta, a u njemu su učestvovali navijači Sarajeva, Horde zla. Sedmorica su uhapšeni tokom noći u klubu navijača FK Velež - Red Army u Mostaru, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić je za Klix kazao da su navijači FK Sarajevo narušavali javni red i mir u Širokom Brijegu i oštetili dva putnička motorna vozila.

"U Mostar su otišli u Klub Red Army u Fejićevoj ulici gdje ih je policija pronašla i prepoznala po registarskim oznakama. Lišeni su slobode njih sedmero, svi iz Sarajeva. Utvrđeno je da su članovi navijačke grupe Horde zla i u četiri sata su predati u policijsku stanicu u Širokom Brijegu na daljnje postupanje", kazao je Marić za Klix.ba.

Kod uhalpšenih navijača pronašli su veće količine suzavca, hladnog oružja, između ostalog nož te više teleskopskih i drvenih palica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva su u jako lošem odnosu sa navijačima Širokog Brijega, naravno zbog dešavanja u prošlosti i ubistva navijača Vedrana Puljića u oktobru 2009. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lacosta
Ma kakvi balavci,to je naše cvijeće.Horde zla im je samo umjetničko ime.Horde zla inače su miroljubiva grupa,koja svaki put kad ide na gostovanje budu mirni i neprave nered,ali zbog takvog ponašanja često budu napadnuti od domaćih navijača i tada se oni samo brane.oni nikoga ne napadaju.tako je isto bilo u Širokom kad je poginuo Vedran.šta će jadni oni se samo brane i to je lijepak za kojekakve napadače na njih.i ovaj put ,deset dana nakon završetka prvenstva,oni su došli u pola noći da se prošetali po Širokom,ali oni bezobrazni Hercegovci su napali na njih i oni su u samoobrani ozlijedili par ljudi i oštetili par auta.Širokobriježani su krivi zašto su ih napadali,u Širokom deset dana poslije zadnje utakmice prvenstva.A ušao ****a Sarajevska
11 6
posto_tad_nisu_postojali
Bravo hordeee
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije