Riječ realizacija je strana za igrače Sarajeva: Nestvarni promašaji i remi u derbiju

Široki nosi kući bod

Riječ realizacija je strana za igrače Sarajeva: Nestvarni promašaji i remi u derbiju

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Posljednju, a ujedno i derbi utakmicu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras su na Bilinom polju odigrali Sarajevo i Široki Brijeg.

Sarajevo je bilo bolji protivnik, stvaralo šanse, no na kraju je završeno 0:0.

Odmah na startu, u trećoj minuti, velika šansa za Sarajevo. Nekako je lopta prošla do Ikića koji sjajno upošljava Mulahusejnovića, a ovaj sa šest-sedam metara pogađa prečku.

Sedam minuta kasnije igrači Sarajeva ponovo pogađaju okvir gola. Centrira Čirjak po zemlji, Varešanović se ubacio i pogodio stativu s pet metara!

Nova velika šansa za Sarajevo u 14. minuti. Mulahusejnović sam kao duh na sedam metara, šutira jako traljavo i brani to Josipović.

Josipović bilježi sjajnu intervenciju i u 20. minuti. Mulahusejnović je sjajno odložio loptu za Džafića koji se namješta na desnu nogu i šutira vrlo dobro, no golman gostiju je bio na visini zadatka.

Oglasi

Nakon toga uslijedili su žuti kartoni za Džafića i Đokanovića koji su zadali glavobolju Dudiću, jer na njih neće moći računati protiv Veleža u narednom kolu.

Prvi ozbiljniji pokušaj Širokobriježana u 27. minuti, šut Ćavara s distance odlazi pored gola.

Pokušavali su do kraja poluvremena vrlo neprecizno još Varešanović i Čirjak, Josipović je odbranio jedan šut Mulahusejnovića, a u 44. minuti još jedna velika šansa za Sarajevo. Varešanović je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, bio je sam i kada je trebalo da šutira, okliznuo se i pao.

Na otvaranju drugog dijela kod Širokog Lukić dobija žuti karton i on je zaradio suspenziju, te ga nećemo gledati protiv Posušja u idućem kolu.

Vidjeli smo nakon toga dva pokušaja rezerviste Čatakovića, šut Kobiljara preko gola, a onda i novi pogođen okvir gola.

Oglasi

Igrala se 74. minuta kada je Čirjak centrirao iz slobodnog udarca, a Kobiljar glavom pogađa prečku iz neposredne blizine.

Minuta je bila 83. kada je slobodan udarac za Sarajevo izveo Čataković. U živom zidu je u glavu pogodio Mašića, odbila mu se lopta, a onda je iz prve šutirao silovito, no Josipović bilježi svoju osmu odbranu. 

Novi, četvrti okvir gola vidjeli smo u 90. minuti. Vršajević je glavom pogodio stativu, a na tu loptu zakasnio je i Ahmetović te nije uspio da je sprovede u nebranjenu mrežu.

Nevjerovatno je koliko Sarajevo muči realizacija ove sezone, a zadovoljniji ovim rezultatom svakako mogu biti gosti koji na Pecaru nose vrijedan bod.

Nakon ove utakmice Široki Brijeg je drugi sa 16 poena, s istim brojem bodova kao prvi Tuzla City i treći Željezničar, dok je Sarajevo s 15 poena na četvrtom mjestu.

Oglasi

U narednom kolu Sarajevo gostuje kod Veleža, dok će Široki Brijeg ugostiti Posušje. 

Premijer liga BiH, 10. kolo.

Sarajevo - Široki Brijeg 0:0

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Trako, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Čirjak, Drobarov, Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Musa, Pejić, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Torpedo bod ko kuca.
9 19
plemic
ne mogu ništa širokom, a sa nama bi se "gonili".
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi