Horić protiv Gorice igrao sa slomljenim nosom

Bivši kapiten Čelika, a sada Domžala

Horić protiv Gorice igrao sa slomljenim nosom

D. Kurbegović

Prvenstvo Slovenije u nogometu ulazi u samu završnicu, za titulu prvaka se bore Olimpija i Maribor, dok su u borbi za treće mjesto Domžale i Gorica.

Upravo je prošlog vikenda odigrana utakmica između Gorice i Domžala, koja je trebala odlučiti koja će ekipa kao treće u Evropu naredne sezone. Za Domžale već tri sezone s velikim uspjehom igra 25-godišnji bivši kapiten zeničkog Čelika Kenan Horić. Ovaj Zeničanin od ove sezone postao je i kapiten kluba, a to je naravno zaslužio svojim sjajnim partijama i velikom borbom na terenu.

U utakmici protiv Gorice desila se nesvakidašnja situacija, kada je u 35. minuti prilikom jednog napada Gorice, Horić gradeći loptu čekao da je golman Domžala sigurno pokupi, međutim defanzivac je izbio loptu glavom prije napadača Gorice, ali se golman Domžala nije mogao zaustaviti i umjesto lopte boksovao je Horića, koji je nakon duela ostao ležati na podu. Golman Domžala je u duelu slomio nos svome kapitenu, koji je uz veliko čudo domaćih i gostujućih igrača nastavio utakmicu. 

Horić je igrao 50 minuta sa slomljenim nosom i komandovao odbranom gostiju, koji su ostvarili veliku pobjedu od 2:0, koja im donosi treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone. Zanimljivo da ovo nije prvi put ovom sjajnom defanzivcu da igra sa slomljenim nosom, prije nekoliko godina u dresu Čelika u utakmici protiv Olimpica, također je pola utakmice igrao sa slomljenim nosom, što dovoljno govori o hrabrosti ovog igrača i željom da pomogne svome klubu u ostvarivanju što boljeg rezultata.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi