"Drago mi je što je Baždarević obratio pažnju na moje igre"

Kenan Horić za SportSport.ba

"Drago mi je što je Baždarević obratio pažnju na moje igre"

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević tijekom vikenda sa tribina stadiona u Domžalama posmatrao je odbrambenog fudbalera Kenana Horića. 

Horić je pažnju na sebe skrenuo ovosezonskim nastupima u slovenačkom prvenstvu, a u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je od strane selektora Baždarevića kontaktiran već prije nekoliko mjeseci. 

"Baždarević me kontaktirao prije nekoliko mjeseci, odnosno pred sami početak drugog dijela prvenstva i to mi je dalo jedan dodatni motiv. Drago mi je što se obratila pažnja na moje igre. Da li je selektor imao šta vidjeti? Mislim da igra nije bila lijepa za oko, jer je teren bio dosta težak, a i protivnik nije atraktivan", riječi su Horića na početku razgovora za SportSport.ba.

Bivši fudbaler zeničkog Čelika igra u odličnoj formi, što govori i to da je po ocjeni stručnjaka jedan od boljih defanzivaca u Sloveniji. 

"Liga je odlična za napredak i mislim da nisam pogriješio što sam došao u Domžale. Najmanje golova smo primili u prvenstvu, ali uvijek može bolje i smatram da mogu još dosta napredovati. Najbitnije je da me zdravlje posluži."

Sa rezultatima svog tima u ovoj sezoni može biti zadovoljan. Domžale poslije 28. kola zauzimaju drugoplasiranu poziciju i zaostatak za vodećim Mariborom iznosi četiri boda. 

"Sigurno da rezultati mogu biti zadovoljavajući, pogotovo misleći na prvi dio sezone koji smo okončali na liderskoj poziciji. Maribor nam ne bježi mnogo, ali ne opterećujemo se mnogo s tim. Cilj nam je izboriti izlazak na evropsku scenu, a ukoliko se ukaže prilika sigurno da bi željeli pomrsiti račune i Mariboru."

Horić je najavio da bi u nadolazećem prijelaznom roku mogao promijeniti sredinu.

"Realne su šanse da od ljeta obučem dres nekog drugog kluba, no neću puno da se opterećujem s tim. Imaju ljudi koji trebaju da vode brigu o tome, a na meni je da se pokažem na terenu. Prvo treba izboriti Evropu i napraviti neki rezultat i sigurno da će onda biti i povoda da se razgovara i eventualnoj novoj sredini", zaključio je Horić, koji se na kraju razgovora osvrnuo i na svoj bivši klub Čelik.

"Pratim igre Čelika koliko god mi obaveze dozvoljavaju, čak sam preko interneta gledao i utakmicu protiv favorizovanog Sarajeva. To su sve moji bivši prijatelji kojima dajem veliku podršku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.