Horić: Radniku respekt, nama nova tri boda

Zeničani dočekuju Radnik

Horić: Radniku respekt, nama nova tri boda

Nogometaši Čelika u proljetnom dijelu prvenstva pružaju izvanredne partije i uz Željezničar su ekipa sa najviše osvojenih bodova u drugom dijelu prvenstva.

Sjajni rezultati i dobre igre dovele su Zeničane u situaciju da ozbiljno razmišljaju o poziciji tri na kojoj se trenutno nalazi banjalučki Borac sa četiri boda prednosti. Ekipa s Bilinog polja u naredne dvije utakmice je domaćin i to je prilika da se približe Borcu i Olimpicu za mjesto koje će naredne sezone voditi u Evropsku ligu.

Jedan od najboljih igrača crno-crveni ove sezone je 22-godišnji kapiten Kenan Horić koji je po vokaciji zadnji vezni, ali u posljednjih sedam utakmica igra odlično na poziciji stopera.

Kada je u pitanju naredna utakmica ovaj defanzivac Zeničana je oprezan u najavama, ali vjeruje u novu pobjedu Čelika

"Posljednji rezultati su nas približili samom vrhu tabele što nam je bio cilj od početka sezone. Imamo ekipu koja je pokazala da se sa svima može nositi i naši rezultati na gostujućim terenima ove sezone dovoljno govore koliko smo sazreli kao ekipa. Da bi potvrdili posljednje dobre rezultate u subotu moramo biti ozbiljni i koncentrisani čitavu utakmicu, jer Radnik je veoma neugodan sa dosta dobrih pojedinaca koji nam mogu zadati velike probleme", upozorava mladi kapiten Zeničana.

Čelik u odnosu na Olimpic i Borac ima mnogo bolji raspored

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nemanikakve euforije kod nas jer smo svjesni da bi jedan kiks do kraja prvenstva mogao uništiti naše planove da se dokopamo tog trećeg mjesta. Idemo od utakmice do utakmice i najbitnije je da ne bude kakvih povreda, a ne sumnjam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Navijači su prepoznali jedan novi Čelik koji igra otvoreno kod kuće i na strani, te očekujem veliku podršku u subotu protiv Radnika, gostima veliki respekt, ali nama tri boda za finiš prvenstva ", kazao je za SportSport.ba Horić.

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.