Horvat nakon promašaja: Najteži sedmerac u karijeri!
Foto: EPA

Tragičar Hrvatske se oglasio

Horvat nakon promašaja: Najteži sedmerac u karijeri!

Midhat Šljivak

Zlatko Horvat tragičar je polufinala Svjetskog prvenstva u rukometu. Imao je priliku sjajni hrvatski rukometaš u posljednjoj sekundi donijeti pobjedu Kaubojima protiv Norveške, ali nije uspio zabiti gol iz sedmerca.

Nakon toga se otišlo u produžetke. Norveška je bila uspješnija i odlazi u veliko finale protiv Francuske.

Horvatu nije bilo lako nakon promašaja koji je njegov tim skupo koštao.

"Šteta, baš šteta. Igrali smo dobru odbranu, ali nam je nedostajalo vraćanja nazad", istakao je Horvat, te je komentarisao promašeni sedmerac.

"Teško mi je. Ovo mi je najteži sedmerac u karijeri. Nikad nisam imao šansu pucati tako važan penal, ali to nije nikakvo opravdanje za promašaj. Teško mi je, imao sam dobar osjećaj prije penala, ali me je on prevario. Legao sam na parket. Kad se probudim biće mi još teže", rekao je Horvat nakon promašenog sedmerca za finale.

Hrvatska će večeras igrati meč za treće mjesto protiv selekcije Slovenije.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi