Hošić: Bilo je teško, imali smo imperativ pobjede, a ispred sebe kvalitetnog rivala

Goražde slavilo minimalnu pobjedu

Hošić: Bilo je teško, imali smo imperativ pobjede, a ispred sebe kvalitetnog rivala

S. Mlaćo

U FK Goražde su napravili pravi potez angažovanjem Dženana Hošića.  Ambiciozni stručnjak unio je disciplinu u momčad,  stvorio tim koji izgara na terenu svih 90 minuta, a jučer u gradu na Drini 'pali' nogometaši Posušja.

Bilo je 1:0 ranim pogotkom Kerima Tatara. Dan nakon utakmice Hošić nije skrivao zadovoljstvo zbog pobjede.

“Teška utakmica, Posušje je kvalitetna ekipa i po svemu za mene najveći kandidat za Premijer ligu. Oni zaslužuju Premijer ligu. Mi smo bili u teškoj situaciji jer smo imali dva kiksa koja nam se nisu smjela desiti. Desila su se iz individualnih grešaka, bodove smo prosuli protiv Čapljine gdje smo imali 2:0, te kući protiv Radnika. Pobjeda nam je bila imperativ jučer, krenuli smo dobro, pola sata dominirali, te je to rezultiralo penalom koji smo iskoristili. Kasnije je Posušje imalo incijativu, ali nije uradilo ništa konkretno. Ipak, priveli smo utakmicu kraju kako treba“, kazao je Hošić za SportSport.ba.

Ova pobjeda će sigurno mnogo značiti Hošićevim izabranicima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Najgore je to kada upišeš bodove prije početka utakmica, a te utakmice su se desile nama. Sada nam je stiglo Posušje, lider na tabeli, gdje imaš imperativ. Moral je bio poljuljan poslije Radnika, pa smo odigrali dobro protiv Slobode u Kupu, igrali dobro u Konjicu, ali nesretni penal je okrenuo utakmicu u drugom smjeru. Opet su momci pokazali karakter, vidjeli da to nije baš teško,  a liga je ujednačena“, dodao je Hošić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi