Hrabra igra Želje nedovoljna protiv Standarda

Poraz Željezničara na Koševu

Hrabra igra Želje nedovoljna protiv Standarda

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara poraženi su večeras na Koševu od Standarda s 1:0 u susretu trećeg pretkola Evropske lige, te su se oprostili od daljeg učešća u ovom takmičenju.

Odlično je Željo ušao u meč. Dominirali su izabranici Milomira Odovića u uvodnim minutama, imali su loptu više u svom posjedu, te su pleli mrežu oko gola Standarda.

Pokušavali su Plavi da dođu do pogotka. Međutim, nisu uspjeli da naprave neku veliku šansu pred golom golmana belgijskog tima Thurama. Standard je malo došao do daha u finišu prvog poluvremena, pa su Belgijanci u nadoknadi umalo stigli do vodstva.

Hrvatski napadač Ivan Santini je pobjegao odbrani Plavih, šutirao je pored Antolovića, ali srećom po Plave lopta odlazi pored desne stative gola domaćeg tima.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a početkom nastavku Željo je ponovo konkretniji. Prvi je golu gostiju prijetio Đelmić šutem sa 25 metara, da bi u 55. minuti Plavi imali najveću šansu. Damir Sadiković je sjajno šutirao glavom, ali lopta je pogodila stativu.

U 68. minuti hladan tuš na Koševu. Dugu akciju gostiju i Liježa u gol pretvara Van Damme za prednost gostiju od 1:0.

Do kraja je Standard mirnom i sigurnom igrom sačuvao prednost, te je došao do pobjede i prolaza u play off rundu Evropske lige.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Željezničar - Standard 0:1 (Van Damme 68')

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Mladenović, Bogdanović, Bajić, Blagojević, Hadžiahmetović, Sadiković, Đelmić, Kokot

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Standard: Thuram, El Messaoudi, Teixeira, Milec, Van Damme, Faty, Knockaert, Enoh, Trebel, Badibanga, Santini

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.