Hrabra odluka tada mladog igrača: Rekao sam ne Real Madridu!

Gaya 2015. godine odbio Kraljevski klub

Hrabra odluka tada mladog igrača: Rekao sam ne Real Madridu!

Lijevi bek Valencije Jose Gaya priznao je da je prije pet godina odbio Real Madrid.

Kraljevski klub ga je u ljeto 2015. godine želio angažovati, ali Gaya je odbio tu mogućnost jer je, kako kaže, bio previše mlad za takav potez.

Inače, poziv Reala došao je samo mjesec dana nakon što je ovaj omaleni fudbaler proslavio 20. rođendan.

"Rekao sam 'ne' Real Madridu. Bio sam previše mlad", kazao je ovaj fudbaler za Movistar i dodao: "Kompliment je kada vas želi klub kao što je Real Madrid, ali ja sam odlučio da ostanem".

Iako je tada imao samo 20 godina, Gaya je već imao u svom CV-u 43 odigrane utakmice za seniorski tim Šišmiša i jasno je da se radilo o velikom talentu.

On je i danas fantastičan fudbaler koji je na tržištu dostigao cijenu od čak 50 miliona eura što je vrlo visoko za jednog beka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nedavno je produžio ugovor sa timom s Mestalle do 2023. godine a Real je u prethodnom periodu doveo Ferlanda Mendyja na poziciju lijevog beka kao zamjenu za Marcela što samo pokazuje da u ovom trenutku eventualni novi poziv Reala na adresu Gayje nije moguć.

Inače, Gaya je u međuvremenu postao i reprezentativac Španije te upisao sedam utakmica i sigurno je kako je on budućnost španskog fudbala na poziciji lijevog beka obzirom da još nije napunio ni 25 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Śmeker007
Hhahahahahah pa jer zna da je Marcelo zvijer tj. nema sanse..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti