Početak treninga za igrače iz La Lige odgođen za nekoliko dana zbog testiranja na Covid19

Trebali početi u ponedjeljak

Početak treninga za igrače iz La Lige odgođen za nekoliko dana zbog testiranja na Covid19

Fudbaleri koji hljeb zarađuju igrajući u španskoj La Ligi neće se vratiti individualnim treninzima prije kraja naredne sedmice.

Iako je bilo planirano da treninzi počnu u ponedjeljak, to se ipak neće desiti a do odgode dolazi zato što igrači prvo moraju proći testiranja na virus Covid19.

Testiranja svih igrača će potrajati nekoliko dana, a Mundo Deportivo prenosi kako će treninzi, uz dozvolu vlade, početi između četvrtka i subote.

Danas će razgovarati španski savjet za sport CSD, čelnici La Lige, predstavnici Fudbalskog saveza i saveza igrača AFE kako bi razjasnili detalje.

Podsjetimo, španski premijer Pedro Sanchez prije dva dana dao je zeleno svjetlo sportistima da počnu s individualnim treninzima 4. maja.

Treninzi se u manjim grupama nastavljaju 18. maja. Uključujući nogometaše i trenere, na terenu u jednom trenutku može biti najviše 10 ljudi i ne smiju se ni u kojem od sportskih objekata miješati niti imati kontakt.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Timski treninzi su planirani za 1. juni, ali uz strogi protokol, a 5. juna očekuje se da se prvenstvo nastavi iza zatvorenih vrata, s tim da ostaje mogućnost da, u slučaju da ne krene 5. juna, 28. kolo bude na programu sedam dana kasnije, odnosno 12. juna.

Barcelona je nakon 27 kola lider sa 58 bodova, dok Real Madrid ima 56 bodova, a trećeplasirana Sevilla 47.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi