Hrabri Brighton nije uspio: Chelsea pobjedom ušao u novu sezonu

Slavili na gostovanju

Hrabri Brighton nije uspio: Chelsea pobjedom ušao u novu sezonu

E. Oštraković

Nogometaši Chelseaja pobjedom na gostovanju kod Brightona započeli su novu sezonu u Premiershipu.

Oni su bili apsolutni favoriti na ovom susretu, ali su do pobjede došli nešto teže od očekivanog, iako to rezultat baš i ne pokazuje.

Chelsea je slavio sa 1:3, ali nije sve bilo lako. Brighton je imao dosta bolje šanse u prvom poluvremenu, ali su gosti na odmor otišli sa vodstvom od 0:1. Gol je sa bijele tačke postigao Jorginho u 23. minuti.

U drugom poluvremenu, tačnije 54. minuti, Trossard je nakon nešto slabije reakcije Kepe, donio izjednačenje Brightonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo dva minuta kasnije Chelsea je ponovo došao do vodstva. Projektil Jamesa nikako nije mogao odbraniti golman Brightona, a konačan rezultat postavio je Zouma u 66. minuti.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko šansi da postignu gol, ali rezultat se nije mjenjao.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ima tu dosta prostora za napredak, kad budu spremni Ziyech, Pulišić, Chilwell, Silva i Azpi, Kovačić i kad dodje onaj Mendi bit ce to potpuno jača ekipa. Werner me oduševio borbenošću , Havertz tu i tamo ima tu još prostora za napredak i sve je to do prilagodbe. Sve u svemu 3 boda se pikaju i napredak plavci
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi