Mađarska savladala Crnu Goru
Foto: EPA

Prvo kolo Evropskog prvenstva za rukometaše

Mađarska savladala Crnu Goru

Endin Čaušević

Rukometaši Mađarske ostvarili su danas pobjedu protiv Crbe Gore (32:27) u okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Mađari su tokom cijele utakmice imali prednost protiv Crne Gore i zasluženo su stigli do pobjede u prvom kolu grupe D. Mađarska je nakon prvog poluvremena imala prednost od četiri gola razlike (16:12), a i u nastavku utakmice nastavili su istim tempom.

Drugo poluvrijeme Crna Gora je bila malo bolja, ali i dalje nisu mogli ozbiljnije ugroziti prednost Mađara. Oni su u drugom dijelu slavili sa 16:15, za konačnih 32:27.

Mađarsku je do pobjede vodio Banhidi koji je postigao sedam golova, dok je pet dodao Gabor. U ekipi Crne Gore istakao se Borozan sa sedam golova, a po pet pogodaka postigli su Čavor i Grbović.

Evropsko prvenstvo, Grupa D, 1. kolo:

Mađarska - Crna Gora 32:27

Mađarska: Bartucz, Mikler, Schuch, Pasztor 1, Ivancsik 4, Gazdag, Hornyak, Nagy K., Nagy L. 1, Jamali 5, Faluvegi 3, Zubai 2, Banhidi 7, Borsos 1, Ancsin 5, Bodo 3.

Crna Gora: Mijatović, Mijušković, Ristanović, Melić 1, Milasević, Čavor 5, Lazović, Andelić, Radović, Vujović 2, Kankaras, Sevaljević 4, Petričević, Borozan 7, Grbović 5, Lipovina 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi